I Sverige syns just nu en tydlig trend där allt fler söker sig bort från storstäderna för ett liv på landet. Målet är att bli självförsörjande till viss del eller starta ett eget lantbruk. Men steget dit är inte alltid så enkelt. Vad är det egentligen som krävs för att du ska kunna bli självförsörjande på landet?
Det finns mycket som lockar med landsbygden. Närheten till naturen, lugnet och möjligheterna till att driva lantbruk i stor eller liten skala. Dock är det också ett stort steg att ta. Att sköta ett lantbruk tar mycket tid och man får göra avkall på mycket annat. Men fördelarna överväger ofta nackdelarna på alla sätt och vis.
Allt fler bygger egna lager
I en tid där det pratas allt mer om självförsörjning och prepping blir det också viktigare att kunna bygga upp ett förråd. Om du vill kunna förvara din skörd på ett bra sätt är ett lagertält från Hallbyggarna ett riktigt bra alternativ. Det är dessutom mobilt så det kan flyttas efter behov.
Politikerna pratar mycket om att hela Sverige ska leva. Därför ser många kommuner positivt på det nya intresset för lantbruk och att bo permanent på landsbygden. Denna trend började redan 2018 men har nu tagit fart på allvar.
Du får mer för pengarna
Det är inte bara livet på landet som lockar. De höga bostadspriserna i storstäderna är också en anledning till utflyttningen. Du får betydligt mer för pengarna om du tittar på hus på landsbygden. Det gäller även om du köper en större gård för lantbruk. Då får du mer pengar över som du kan investera i maskiner och annat som behövs för att bli självförsörjande. Du kan till exempel behöva köpa en traktor och andra maskiner som används för att så skörden varje år.